Sunday, June 19, 2011

Hari Kelapan Leftwings | Sesi Rehearsal

LEFTWINGS
Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & Roll


Hari Kelapan Leftwings | Sesi Rehearsal
Tarikh | 18 Jun 2011
Lokasi | Damansara

Rehearsal di gudang kali ini melibatkan watak utama ahli band LEFTWINGS iaitu Ray, Dino, Rizal dan Shah. Ini bertujuan untuk memantapkan band ini dan juga meningkatkan persefahaman di antara mereka supaya mereka dapat bersatu sebagai LEFTWINGS.

Latihan dimulakan dengan sesi script reading selama 2 jam untuk memastikan mereka faham jalan cerita dan berjaya menghafal dialog watak mereka tanpa perlu merujuk lagi kepada buku skrip.

Rehearsal dimulakan pada waktu malam dengan keempat-empat watak utama LEFTWINGS diminta melakonkan watak mereka sendiri mengikut babak yang dipilih oleh abang Sani Sudin. Seperti dijangka, mereka berempat juga menghadapi masalah dengan lakonan mereka dan tidak pasti bagaimana untuk meng’improvasi’kan lakonan mereka mengikut babak sebenar.

Selepas berakhirnya rehearsal pada pukul 3 pagi, abang Sani Sudin menerangkan kesalahan lakonan yang mereka berempat lakukan dan dia memberikan tips dan panduan bagaimana untuk meng’improve’kan lagi lakonan mereka.

Berjayakah mereka mengatasi masalah lakonan kaku ini pada keesokan harinya? Kita tunggu dan lihat…Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & Roll…
http://www.facebook.com/pages/Leftwings/161114957287951

No comments:

Post a Comment