Wednesday, July 6, 2011

Hari Kedua puluh lima Leftwings | Shooting LEFTWINGS 03

LEFTWINGS
Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & RollHari Kedua puluh tiga Leftwings | Shooting LEFTWINGS 03
Tarikh | 03 Julai 2011
Lokasi | Damansara

Hari ketiga pengembaraan LEFTWINGS dan hari ini mereka akan melakukan babak yang paling sukar sekali di mana pencahayaan memainkan peranan utama untuk mencapai tahap yang dimahukan oleh abang Chal.

Jujur dikatakan, ini merupakan babak yang paling susah di mana tahap kesukaran penggunaan system cahayanya paling susah. Ia adalah sama sukar dengan bagaimana seorang jurufoto menggunakan set pencahayaan di studio untuk mencapai keseimbangan cahaya supaya cahaya itu nampak ‘natural’ dan tidak ‘over-expose’ di dalam gambar. Begitu juga sukarnya babak ini kerana 90% cahaya yang digunakan adalah berwarna biru.

Selain daripada itu, kesilapan mudah yang dilakukan oleh pelakon LEFTWINGS juga mungkin disebabkan oleh tahap tekanan yang dirasai oleh mereka untuk mencapai ‘standard’ yang abang Chal mahukan.

Watak utama yang mencuri tumpuan hari ini adalah krew set pencahayaan kerana mereka memberikan 200% komitmen dan usaha untuk menyediakan prop cahaya yang dimahukan oleh abang Nasir. Walaupun tugas yang diberikan ini adalah sangat mustahil, akan tetapi mereka berjaya melakukannya dan hasilnya juga agak ‘superb’. 

Agaknya siapakah yang akan berjaya mencuri tumpuan esok? Kita tunggu dan lihat…
Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & Roll…
http://www.facebook.com/pages/Leftwings/161114957287951

No comments:

Post a Comment