Wednesday, June 15, 2011

Hari Keempat Leftwings | Sesi Script Reading & Lakonan Pantomin

LEFTWINGS
Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & Roll


Hari Keempat Leftwings | Sesi Script Reading & Lakonan Pantomin
Tarikh | 14 Jun 2011
Lokasi | Bandar Baru Ampang


Hari keempat, pelakon bermeditasi untuk memastikan mereka kekal fokus. Abang Sani Sudin juga menguji konsentrasi mereka dengan membuat bunyi bising dengan menggunakan garpu bagi memastikan adakah mereka betul-betul fokus semasa meditasi.

Pelakon LEFTWINGS diberikan latihan yang menguji daya ketahanan mental mereka yang mana latihan ini bertujuan untuk melatih kekuatan mental mereka bagi mengelakkan para pelakon mengalami sindrom mental breakdown semasa pengambaraan. Chill dude, don’t stress and give up. You all can do it. Trust me!!

Selepas itu, abang Sani Sudin memberikan mereka sepasang garpu dan menyuruh mereka melakukan lakonan pantomin menggunakan kreativiti mereka sendiri. Mereka perlu berimaginasi membayangkan apakah yang akan mereka buat, apabila tangan mereka memegang sepasang garpu. Tak semestinya kena buat aksi Kassim Selamat cucuk mata.

Melalui apa yang diperhatikan, sebahagian pelakon LEFTWINGS sudah mempunyai kemajuan menyampaikan apa yang mereka fikirkan melalui lakonan pantomin. Syabas guyz!!

Tak Rugged Kalau Hidup Tak Rock & Roll…
http://www.facebook.com/pages/Leftwings/161114957287951

No comments:

Post a Comment